مراسم 60 سالگی دانشکدۀ اقتصاد
مراسم 60 سالگی دانشکدۀ اقتصاد
مراسم ۶۰ سالگی مدرسۀ اقتصاد همزمان با گردهمایی دانش آموختگان این دانشکده برگزار شد.
در این مراسم دکتر طائی، رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی در این مراسم گفت: ۶۰ سال قبل در یکی از سالهای خوب این دیار، اندیشه ورزان خردمندی، بنا به ضرورت نهادسازی های اقتصادی و اجتماعی در آن روزگار در کنار تاسیس بانک مرکزی، مرکز آمار ایران، تدوین حسابهای ملی و انجام سرشماریهای نفوس و مسکن، گسترش مدارس ابتدایی و متوسطه، سدسازیها و گسترش بنادر، جاده ها و انواع زیرساخت های فیزیکی به بنای نهاد علمی، آموزشی و پژوهشی به نام مدرسۀ عالی بازرگانی همت گماردند.
وی افزود: این نهاد اینک به درخت تنومند و باروری تبدیل شده است که در طول حیات خویش به پرورش انسانهایی پرداخته که همواره برای ساختن ایرانی آباد، آزاد و آگاه، گامهای موثری برداشتهاند.
دکتر طائی تصریح کرد: به پاس تلاشهای بی شائبۀ همۀ کسانی که برای تاسیس، تثبیت و تحول این نهاد جان فشاندهاند بر آن شدیم که با همکاری مجلۀ علمی و فرهنگی بخارا و انجمن دانش آموختگان اقتصاد، جشن ۶۰ سالگی شب مدرسۀ اقتصاد را برگزار کنیم.
این عضو هیئت علمی دانشگاه علامهطباطبائی خاطرنشان کرد: بنیان گذاران این مدرسه، تلاش میکردند در چارچوب برنامههای درسی و سرفصلهای دروس، طرح درس هایی برای دانشجویان ارائه دهند تا به آنها کمک کنند تا مشکل کسب و کارهای ایرانی را دقیقاً آسیبشناسی و از فرایند پویا شدن کسب و کار حمایت و مددکار صاحبان کسب و کار ملی نیز باشند.
او یادآور شد: بنیادگذاران این مدرسه با تاریخ نیز آشنا بودند و میدانستند کسب وکارها در کشورهای در حال توسعه و توسعه یافته در بستری از نهادهای حقوقی و سیاسی کارکردهای اقتصادی لازم را برای جامعۀ خویش داشتهاند و ذهنشان مسبوق به سابقۀ رفتار کشورهای پیشرفته بود که اصلاح نظام اداری، سازمانپذیری اجتماعی، توانمندسازی اجتماعی، فرهنگی و نوآوریهای تکنولوژیکی را نظام واره ای لازم برای پشتیبانی از بخشهای مولد تولید ملی میدانستند و حتی اگر لازم می شد برای حمایت از کسب و کارهای ملی در عرصۀ نظام داخلی و بینالمللی از توپ و اسلحه نیز برای افزایش ثروت اقتصادی استفاده میکردند.
دکتر طائی گفت: خوب اندیشان آن روز دیار ما میدانستند که سپهردانایی سطح عمومی سواد، تخصص، آگاهی اجتماعی، سطح اطلاعات دانش، ارتباطات، تنوع و کارکرد رسانهها، تجربیات و ارزشها و چگونگی بهرهمندی جامعه از آنها و همچنین نهادها و فرایندهای آموزشی جایگاه اندیشه و تفکر در نزد مردم، توجه به علم و علمپذیری در استفاده و حل مسائل عمومی جامعه در گذار به مراحل بالاتر توسعه بسیار اساسی و مهم است. بدین منظور یکی از اهداف مدرسۀ عالی بازرگانی را تربیت کارشناسان و مدیران مجرب برای دستگاههای دیوانی و بخش خصوصی تعیین کرده بودند که دولتهای گوناگون بتوانند با تکیه بر بوروکراسی کارآمد، قدرت لازم را برای تحقق دموکراسی و تسهیل امر توسعه فراهم آورد.
وی در ادامه اظهار کرد: از مدرسۀ عالی بازرگانی تا دانشکدۀ امروز بیش از ۱۰هزار نفر به مقام دانش آموختگی نائل و در خدمت اقتصاد ایران در موقعیتهای مختلف قرار گرفتهاند.
او گفت: دانش آموختگان این نهاد در طول سالهای حیات خویش همواره از سطح بالای اشتغالپذیری به معنای مجموعهای از ویژگی های مهارتی، دانشی و فردی که احتمال یافتن شغل و موفقیتهای فرد دانش آموخته را در شغل مورد نظر نمایش میدهد، برخوردار بودهاند و امروز نیز دکتر سلیمی، رئیس دانشگاه علامه طباطبائی با شعار تحول از طرح درس تا اشتغالپذیری و کارآفرینی روزهای بهتری را برای دانش آموختگان در بازار کار کشور نوید میدهند.
رئیس دانشکده اقتصاد دانشگاه علامهطباطبائی افزود: هم اکنون در این دانشکده ۵۰ عضو هئیت علمی رسمی و نزدیک به ۵۰عضو هئیت علمی مدعو مشغول آموزش ۱۴۰۰دانشجو در سطوح کارشناسی، کارشناسیارشد و دکتری هستند. این عده علاوه بر تلاش روز افزون برای بروزرسانی و بومیسازی آموزههای خود به فعالیتهای فوق برنامه که نه تنها باعث افزایش یادگیری میشوند بلکه در راستای آموزش الهام بخش و مشوق اشتغالپذیری و کارآفرینی و هدایت به سمت توسعۀ مهارتهای ذهنی هستند توجه ویژه دارند.
دکتر طایی تصریح کرد: در نگاه ما، فعالیت های فوق برنامه همچنین به عنوان وسیلهای برای افزایش قابلیتهای استخدام و یا به عنوان روشی برای به دست آوردن مهارتهای مربوط به کسب و کارهای آینده به دانشجو کمک میکند تا زمان خود را بهتر مدیریت کنند و تصمیمهای آگاهانه و متفکرانهتری بگیرند و تواناییشان را در برقراری ارتباط بهبود بخشند. او گفت: سخت باور داریم همانگونه که فعالیتهای فوق برنامه، مقوّم برنامههای آموزشی و تحصیلی است شور و هیجان، نشاط و امید نیز برای جامعۀ جوان دانشجویی مقوّم فعالیتهای فوق برنامه است که در دستور کار دانشگاه علامهطباطبائی بویژه دانشکدۀ اقتصاد است.
دکتر طایی در پایان از تمامی همکاران و کارشناسان و کارکنان دانشکده و دانشگاه در تمامی بخشها به خاطر همراهیها برای برپایی این مجلس نکوداشت تشکر و قدر دانی کرد.